2015: ANY INTERNACIONAL DE LA LLUM

L’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar el 2015 Any internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la llum. La commemoració és una eina per a reconèixer la importància que la llum té en la vida dels ciutadans, i és una oportunitat per a donar a conèixer com les tecnologies òptiques promouen el desenvolupament sostenible i alhora ofereixen solucions en  l’educació, l’agricultura, les comunicacions i la salut.

La llum juga un paper fonamental en la nostra vida quotidiana. Les tecnologies que han permès aprofitar al màxim el seu ús han revolucionat la nostra manera de viure i han estat essencials en matèries tan bàsiques com la medicina, la fabricació de productes o en temes avui tan bàsics com el desenvolupament d’internet i les tecnologies de la comunicació, el món del 2.0.

El gran repte, però, consisteix ara en conscienciar que totes aquestes tecnologies que permeten un màxim aprofitament de la llum per al nostre desenvolupament ho fan des d’una perspectiva d’eficiència i eficàcia, promovent un desenvolupament sostenible.

 

Amb l’objectiu de fer una crida sobre la defensa de la gestió sostenible d’aquest recurs, els alumnes de secundària van participar  d’un concurs de fotografia sota el lema:

Eficàcia en l’ús,

 Eficiència en el consum

En el concurs els alumnes, distribuïts en grups de dues o tres persones des de la matèria d’emprenedoria, havien de crear un cartell amb una fotografia i un eslògan que fomentes una bona conducta simulant una campanya de sensibilització sobre la bona gestió i l’estalvi d’aquest recurs.

 La participació va ser tot un èxit, tant per l’enginy dels alumnes com per la qualitat dels cartells. Les fotografies finalistes del concurs han estat exposades durant tot el mes d’abril a l’entrada de l’escola. El dia 6 de juny es va fer un petit acte on es va premiar la fotografia guanyadora, en una elecció que va requerir d’una llarga deliberació atesa l’excel·lent qualitat dels treballs presentats.

 La fotografia transmet molt bé el missatge i s’identifica plenament amb el seu eslògan.

  També et pot interessar...

PROJECTE EDUCATIU

  Us presentem  el Projecte Educatiu de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Un Projecte que explícita un estil d'educar inspirat en la Propost...

llegir més »

TRETS D'IDENTITAT

El compromís amb una educació en valors com a base d’una convivència veritablement humana, des d’una perspectiva cristiana i en el marc d’una soc...

llegir més »

RELACIÓ FAMÍLIA ESCOLA

AMPA: L’AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes) de l’escola Vedruna Sant Elies està formada per totes les famílies que confien l’educació dels...

llegir més »