OBJECTIU GENERAL DE FORMACIÓ

PRESENTACIÓ OBJECTIU EDUCATIU: TRIENNI 2015-2018:

 

Títol de l’objectiu educatiu: SER PER A COMUNICAR

 

Benvolguts Educadors de les Escoles Vedruna de Catalunya:

 

Ens posem en contacte amb vosaltres per presentar-vos l’Objectiu Educatiu que ens hem proposat treballar en el proper trienni: 2015-2018.

 

Ens agrada, abans que res, recordar-vos el sentit que té, per a les Escoles Vedruna de tot Europa, el fet de compartir un Objectiu Educatiu comú. És una resposta:

 

-Al desafiament que ens fa la PEV (Proposta Educativa Vedruna) d’educar de manera que la persona sigui capaç de tenir un projecte de vida amb sentit i de front als reptes del món contemporani (PEV. pàgina 23).

-Al convit del Projecte Marc de Pastoral d’acompanyar la vida i ser anunci de Vida.

-A les necessitats dels nostres alumnes i de la Comunitat Educativa. Què podem oferir, des de les nostres escoles, als nostres alumnes per experimentar en el dia a dia les paraules de Jesús: “Jo he vingut perquè tingueu vida, i vida en abundància”?

 

Creiem que val la pena donar continuïtat al treball d’edicions anteriors, donant resposta al desenvolupament de la Proposta Educativa Vedruna. Fa 29 anys que any rere l’altre, l’objectiu educatiu ha esdevingut un instrument de cohesió per a totes les escoles Vedruna i una mostra de treball en xarxa.

 

Per formular l’objectiu Educatiu del nou trienni, hem demanat a cada Fundació Vedruna les seves aportacions. Ens agraïm mútuament les aportacions realitzades pels Equips de les Fundacions al nou objectiu educatiu.

 

Hem escollit com a tema de treball LA COMUNICACIÓ, amb el títol SER PER A COMUNICAR. Lobjectiu es desglossa en tres cursos per donar-hi continuïtat:

 

Curs 15-16: Em comunico amb mi mateix.

Valors en joc: El valor d’escoltar, de l’escolta, del silenci...

 

Curs 16-17: Em comunico amb els altres.

Valors en joc: El valor de l'alteritat, l'empatia, l'acolliment...

 

Curs 17-18: Comunico a la societat.

Valors en joc: El valor de compartir, de la denúncia, de donar a conèixer...

 

Gràcies per la vostra feina, dedicació i compromís en bé del Projecte Educatiu Vedruna que entre tots portem endavant.

Cordialment,

Equip de Centres Educatius

Província Vedruna d’Europa


També et pot interessar...

PROJECTE EDUCATIU

  Us presentem  el Projecte Educatiu de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Un Projecte que explícita un estil d'educar inspirat en la Propost...

llegir més »

TRETS D'IDENTITAT

El compromís amb una educació en valors com a base d’una convivència veritablement humana, des d’una perspectiva cristiana i en el marc d’una soc...

llegir més »

RELACIÓ FAMÍLIA ESCOLA

AMPA: L’AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes) de l’escola Vedruna Sant Elies està formada per totes les famílies que confien l’educació dels...

llegir més »