Activitats d'àmbit científic.

Amb la finalitat de familiaritzar els alumnes en aquest àmbit primer d’ESO participa a la Festa de la Ciència organitzada anualment per la Universitat de Barcelona.

Per tal de promoure i descobrir els talents i les vocacions científiques dels nostres alumnes, cada any l’escola potencia la participació d’alguns alumnes de 4t d’ESO en activitats de formació que van més enllà de l’àmbit escolar i que es porten a terme durant l’estiu. Aquests són programes d’Excel·lència acadèmica que tenen com a objectiu promoure vocacions científiques entre els alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat ( en aquest cas, tot i cursar-lo fora l’escola es continua fent el seguiment, orientació i recomanació dels alumnes).


Els programes en els que es participa són:


Campus Científicos de Verano, iniciativa de la “Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología”  (FECYT) i el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

Programa Joves i Ciència, de la Fundació Catalunya- La Pedrera.

Programa Bojos per la Ciència, de la Fundació Catalunya- La Pedrera.


També a 4t d´ ESO, l’alumnat de l’optativa de Biologia i Geologia participa  en el Projecte Rius com a voluntaris, controlant l’estat de salut d’un tram del riu Foix en la zona pròxima a la Torre de les Aigües de la Bleda.

Durant el curs es porten a terme dues  inspeccions de la qualitat de l’aigua i de la fauna i flora de la ribera del riu.  Els resultats d’aquestes inspeccions es fan arribar a l’ Associació Hàbitats, responsable del projecte.

Amb la realització d’ aquesta activitat es pretén que els alumnes se sentin partícips

d’un projecte  que va més enllà de l’escola i que fomenta  valors de respecte mediambiental i alhora permet treballar diferents aspectes relacionats amb els procediments  i actituds de l’ àmbit científic.


També et pot interessar...

PROJECTE EDUCATIU

  Us presentem  el Projecte Educatiu de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Un Projecte que explícita un estil d'educar inspirat en la Propost...

llegir més »

TRETS D'IDENTITAT

El compromís amb una educació en valors com a base d’una convivència veritablement humana, des d’una perspectiva cristiana i en el marc d’una soc...

llegir més »

RELACIÓ FAMÍLIA ESCOLA

AMPA: L’AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes) de l’escola Vedruna Sant Elies està formada per totes les famílies que confien l’educació dels...

llegir més »